Accu vervangen

Accu laten vervangen

De accu van je auto zorgt ervoor dat de motor kan starten. Daarnaast krijgen verschillende auto-onderdelen – zoals radio, verlichting en verwarming – stroom van de accu. Door regelmatig de accu van je auto te laten controleren en tijdig de accu van je auto te laten vervangen, voorkom je dat je stil komt te staan met een lege accu.

Levensduur accu

Hoe lang gaat een auto accu mee? De gemiddelde levensduur van een accu is 5 tot 7 jaar. Hoe lang de accu van jouw auto meegaat, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan weersomstandigheden, het gebruik van je auto, de leeftijd van je auto en elektronische functies zoals alarm en sensoren die actief zijn zelfs wanneer je auto niet gebruikt wordt. Wanneer de accu vervangen moet worden, kan dus sterk verschillen per auto. Door bijvoorbeeld je verlichting pas aan te doen wanneer je auto is gestart en je verlichting uit te doen wanneer je de auto verlaat, kun je ervoor zorgen dat je accu niet leeg raakt en dus langer mee gaat

Nieuwe accu auto

Er kunnen verschillende tekenen zijn dat je auto aan een nieuwe accu toe is. Je auto kan bijvoorbeeld startproblemen hebben of je kunt een klikkend geluid horen wanneer je jouw auto start. Daarnaast kunnen sommige elektronische functies, zoals je verlichting, airco of ruitenwissers, minder goed werken. Als laatste kan je accu een onaangename geur verspreiden, omdat deze overladen is. Als dit gebeurt, is het aan te raden je accu direct te laten controleren om gevaarlijke situaties voor je auto en jezelf te voorkomen.